Bjorn uit Passendale heeft 15 zonnepanelen op zijn garage, wat een bijgebouw is. De ideale locatie voor een slimme thuisbatterij, maar de sturing verloopt meestal via een rechtstreekse kabel naar de hoofdkast. Een vrije datakabel lag er niet, en kon onmogelijk worden bijgetrokken. Normaal is dit het einde van het verhaal, maar onze slimme sturing kon voorzien in een oplossing! Door gebruik te maken van het lokale netwerk kan de nodige data toch van zekeringskast tot thuisbatterij geraken.

De slimme sturing biedt meer voordeel dan het oplossen van dit communicatieprobleem. Anders dan een klassieke installatie zal deze slimme thuisbatterij niet altijd inspringen bij een tekort of overschot, maar enkel wanneer AI dit nodig acht. Niet alleen wordt de batterij op die manier minder belast, ook de besparing maximaliseert door slim te (ont)laden. Deze technologie zit niet standaard ingebouwd in de Pylontech thuisbatterij, noch in de GoodWe omvormer. Hiervoor gebruiken we een externe sturing. Uiteraard is alles via internet op te volgen.

Het capaciteitstarief kan extra goed ontweken worden, en met een dynamisch energiecontract wordt een nulfactuur zelfs mogelijk.

Bij een stroompanne kan er nog steeds gebruikt gemaakt worden van de batterij. Omwille van kostenbesparende redenen (en onze zeer stabiele netten) kozen we hier voor het plaatsen van 2 extra stopcontacten. De woning valt zonder stroom, maar mits verlengkabel kunnen de meest noodzakelijke verbruikers, of enkele staanlampen in de woonkamer toch van stroom worden voorzien.

Wie een slimme thuisbatterij zoekt, of hopeloos op zoek is naar een oplossing voor het plaatsen ervan in een bijgebouw zonder databekabeling kan absoluut bij ons terecht.