Luc, een bioloog uit Roeselare, wilde een oplossing om minder afhankelijk te zijn van zijn energieleverancier. Door zonnepanelen te installeren in combinatie met een thuisbatterij konden we hierbij helpen.

Overdag wordt de overtollige energie bewaard in de thuisbatterijen, en ’s avonds kan de wagen hiermee geladen worden. De thuisbatterijen hangen hoog aan de muur, nog boven de garagepoort zelfs. Op die manier hangen ze helemaal niet in de weg, en houden we ruimte voor uitbreiding later.

De installatie werd ook voorzien van een ontkoppelbox; hiermee kan hij off-grid gaan en een stroompanne tijdelijk overbruggen. Bovendien gebeurt dit helemaal automatisch.

Om vogelnesten onder de panelen tegen te gaan bestelde Luc ook BirdBlocker. Dit systeem bestaat uit een flexibel gaas dat rondomrond de panelen geplaatst wordt zodat vogels niet tot onder de panelen geraken. 

Dit type van totaaloplossingen is waar we voor staan bij Solar Batteries. Na installatie van de digitale meter voegen we ook nog een slimme sturing toe aan de woning, en dan wordt het plaatje helemaal compleet.